Ervaring is goed, bijscholen is beter

Ik scherm niet graag met mijn ervaring. Ervaring zegt immers niet alles. Kijk, ik ben zelf al sinds ik in 1979 afstudeerde verwarmingsinstallateur en loodgieter. Mijn vader, van wie ik de stiel in de praktijk heb geleerd, deed enkel sanitair maar ik vond dat ik iets aan het familiebedrijf moest kunnen toevoegen. Zoals hij dat zelf ook had gedaan trouwens. Want zijn vader was smid, net zoals zijn grootvader. Maar zodra de mensen niet langer een smid nodig hadden om een buis te plooien en een handpomp te herstellen, leerde opa het beroep dat ik nog steeds uitoefen. Eigenlijk zijn wij in de familie dus al loodgieters van toen het beroep nog moest uitgevonden worden.

Voortdurend anders

Met de kennis van een installateur van 35 jaar geleden slaag je er vandaag echter niet meer in om een moderne san- itaire installatie, laat staan een gasverwarmingsinstallatie, geplaatst te krijgen. Op het gebied van leiding- en verwarmingstechniek heb ik de wereld de voorbije decennia immers grondig zien veranderen. Zelfs mijn zoon Tim, met wie ik intussen een paar jaar samenwerk, hoor ik soms al het woord ‘vroeger’ in de mond nemen als er weer een nieuwigheid ingang vindt. Ervaring is met andere woorden mooi meegenomen maar voortdurend bijscholen is zonder meer noodzakelijk. En dat heb ik dan ook gedaan.

Almaar beter

Ik heb ervoor gekozen om cursussen te volgen waardoor ik het Cerga-label telkens voor een jaar kan verwerven. Het laat mij toe nieuwe gasverwarmingsinstallaties aan het net te koppelen, zonder keuring van een externe instantie, waardoor ik mijn klanten niet op kosten jaag. Daarnaast ben ik brandertechnicus G1 en G2, waardoor ik aan open en gesloten toestellen mag werken. Ook in dit geval kan ik de vergunning enkel behouden als ik elke 5 jaar cursussen volg om de technische innovaties en de steeds evoluerende veiligheidsnormen onder de knie te krijgen.

Niet prat gaan op verworvenheden maar steeds beter willen worden, daar teken ik voor.

Noël D'Hauwers,
zaakvoerder

Maak een afspraak

Noversan Noël D’Hauwers

Sint-Gerolfstraat 79
9031 Drongen

Tel: 09 227 00 04
GSM: 0475 35 99 41
BTW: BE806.407.223
E-mail: info@noversan.be